Home Nieuws Jaarverslag van Kabinet van Aruba aangeboden aan de Minister-president

Jaarverslag van Kabinet van Aruba aangeboden aan de Minister-president

Nieuwsbericht

Den Haag – Tijdens een bezoek aan het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba ontving Minister-President mr. Evelyn Wever-Croes uit handen van de Gevolmachtigde Minister mr. Ady Thijsen het eerste exemplaar van het Jaarverslag 2023 van het Kabinet van Aruba, getiteld “De veelzijdige missie van Aruba in het Koninkrijk en de Europese Unie”. Dit vond plaats in aanwezigheid van de directeur van het Kabinet van Aruba, mr. Joselin Croes, en medewerkers van het Kabinet van Aruba.

Voordat minister Thijsen het jaarverslag overhandigde aan Premier Wever-Croes, benadrukte hij het belang van dit moment voor het Kabinet van Aruba. Volgens de minister geeft het jaarverslag inzicht in de visie en bedrijfsvoering van het Kabinet van Aruba en hoe deze zijn uitgevoerd. “Het jaarverslag illustreert het werk van het gehele Kabinet van Aruba-team en alle afdelingen. Dit is een startpunt dat voor altijd zal blijven bestaan voor iedereen die na mij komt. Ik wil nogmaals benadrukken hoe trots ik ben op dit jaarverslag. Het toont aan dat we een verantwoordelijk kabinet zijn; een kabinet dat hard werkt en dat van ons land houdt, maar tegelijkertijd bijdraagt aan de Nederlandse maatschappij en het Koninkrijk,” aldus minister Thijsen, waarna hij het eerste exemplaar van het Jaarverslag 2023 van het Kabinet van Aruba overhandigde aan premier Wever-Croes.

Na ontvangst van het jaarverslag bedankte minister Wever-Croes minister Thijsen en de medewerkers van het Kabinet van Aruba voor hun inzet. “Natuurlijk is dit een moment van grote trots, en ik ben verheugd te weten dat dit een collectieve inspanning is geweest van het personeel. Iedereen kan het resultaat van zijn werk zien. Het is prachtig om in een jaarverslag terug te kunnen kijken op alles wat er is bereikt. Een bijzonder aspect van het jaarverslag zijn de talrijke foto’s, wat van groot belang is omdat dit een integraal onderdeel wordt van het jaarverslag dat tevens ons visitekaartje is. Met dit verslag in handen kan iedereen zien wat het Kabinet van Aruba voor staat en alles wat het Kabinet van Aruba doet. Het Kabinet van Aruba is om verschillende redenen een zeer belangrijke instelling voor ons. Voor de regering dient het Kabinet als onze “brug” met politiek Den Haag; dat we er zijn voor onze burgers die naar Nederland komen op zoek naar hulp en mogelijkheden, en zeker voor onze jongeren die naar Nederland komen om te studeren. Maar bovenal om het imago van Aruba naar buiten toe te uit te dragen,” aldus premier Evelyn Wever-Croes, die dit markeert als een historische moment voor het Kabinet van Aruba met de presentatie van het eerste jaarverslag.