Home Onderwerpen Ondernemen in Aruba

Ondernemen in Aruba

De economie van Aruba is sinds de invoering van de Status Aparte voornamelijk gericht op het toerisme. De regering van Aruba wil zich richten op het creëren van een nieuw economisch model dat duurzaam, inclusief en toekomstbestendig is.

Een responsieve organisatie voor investeringen

Als de operationele eenheid van het Ministerie van Economische Zaken, Handel en Industrie (DEACI), werkt het Aruba Investment Agency (ARINA) aan het aantrekken van nieuwe investeringen binnen de veelbelovende sectoren van het eiland. ARINA zet zich in om het proces van het opzetten van een bedrijf in Aruba zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hier zijn enkele veel gestelde vragen over investeren op Aruba.

Welke diensten biedt ARINA aan?

ARINA werkt nauw samen met haar strategische partners om informatie, assistentie en advies te bieden gedurende de verschillende fasen van het opzetten, uitrollen en uitbreiden van internationale activiteiten in Aruba. Als eerste aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande bedrijven verbindt ARINA bedrijven met lokale en regionale partners, middelen en tools die nodig zijn om de beste investeringsbeslissingen te nemen.

ARINA biedt:

  • Relevante en nauwkeurige informatie binnen de gevraagde sector Informatie over de vereisten, incentives, beleidslijnen en procedures van Aruba Een uitgebreid netwerk van zakelijke partners en overheidsinstellingen.
  • Het regelen van ontmoetingen met relevante zakenpartners, overheidsinstanties, diverse netwerken en dienstverleners, en andere contacten.
  • Ondersteuning bij het leggen van de nodige verbindingen voor het uitvoeren van projecten, administratieve procedures, bedrijfs-/belastingregistratie en vergunningen.
  • Links om goedkeuringen voor grond en bouw, visa en werkvergunningen, nutsvoorzieningen en juridisch advies te verkrijgen.

De diensten die ARINA biedt, zijn kosteloos en beschikbaar voor alle buitenlandse bedrijven met activiteiten in Aruba, ongeacht het oprichtingsjaar.

Met wie moet ik als eerste contact opnemen om te beginnen met investeren op Aruba?

ARINA is het overheidsinvesteringsagentschap dat investeringen in Aruba promoot en faciliteert – en biedt een one-stop-shop voor nieuwe en bestaande buitenlandse bedrijven om zaken te doen op het eiland. Het agentschap heeft tot doel buitenlandse investeerders te helpen bij het laten groeien van hun bedrijven en het verbeteren van hun concurrentievermogen. ARINA helpt ook bij het creëren van de noodzakelijke voorwaarden voor duurzame ontwikkeling in de Arubaanse economie. Om contact op te nemen met ARINA, vult u het formulier in op de contactpagina en vertelt u ons meer over uw bedrijf.

Hoe kan ik of mijn bedrijf een bedrijf oprichten op Aruba?

Er zijn bepaalde stappen die u moet nemen om uw bedrijf hier in Aruba op te richten. Naast ARINA omvat de regering van Aruba nog een andere eenheid genaamd IDEA, die de nodige informatie verstrekt voor het oprichten van een bedrijf. De website bevat gedetailleerde informatie over alle vormen van bedrijven in Aruba en de stappen om een bedrijf op het eiland op te richten.

Hoe kan ik contact opnemen met ARINA?

Als u meer wilt weten over wat Aruba te bieden heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Aruba Investment Agency – ARINA

+297 521 2400 info@investinaruba.com www.investinaruba.com L.G. Smith Boulevard 160, Sun Plaza 2e verdieping, Oranjestad, Aruba

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot en met 12:00 uur en 13:30 uur tot en met 16:30 uur.