Home Nieuws Erkenning voor voormalig burgemeester Kompier van Venray

Erkenning voor voormalig burgemeester Kompier van Venray

Nieuwsbericht

Den Haag – Tijdens een speciale ceremonie bij het Kabinet van Aruba heeft voormalig burgemeester van Venray, Leontien Kompier, een erkenning ontvangen van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba. Tijdens deze bijzondere gelegenheid werd mevrouw Kompier benoemd tot “Loyal Amity Envoy”. De Gevolmachtigde Minister, mr. Ady Thijsen samen met Minister-President mr. Evelyn Wever-Croes, hebben als symbool van deze erkenning een glazen sculptuur in de vorm van een Watapana aan mevrouw Kompier overhandigd. Deze erkenning is een blijk van waardering voor de onvoorwaardelijke steun van mevrouw Kompier aan Aruba, evenals haar warme gevoel voor ons land.

Minister Thijsen begon met te zeggen dat hij vanaf het begin een warme klik had met mevrouw Kompier en dat zij bereid was te helpen om samenwerkingsverbanden tussen Venray en Aruba tot stand te brengen. Dankzij de goede contacten en samenwerking met gemeenteraadslid van Venray, mevrouw Amira Luydens-Dabian, werd gesproken over een “intentieverklaring” tussen Venray en Aruba met als thema de bijenteelt en een tentoonstelling met als thema het carnaval. Wat betreft het onderwerp bijenteelt zijn er gesprekken geweest met de Universiteit van Wageningen, en ook zij toonden interesse in samenwerking.

Dit getuigt van de dynamiek van iemand zoals mevrouw Kompier, die heeft laten zien dat ze een groot hart heeft voor Aruba en bereid is om met Aruba samen te werken en iets voor Aruba te doen. Hoewel zij haar functie als burgemeester al heeft neergelegd, blijft zij zich inzetten voor samenwerking met Aruba, en daarom verdient zij deze erkenning,” aldus minister Thijsen. De minister-president bedankte mevrouw Kompier voor haar steun aan Aruba. Premier Wever-Croes zei: “Na de pandemie zijn we op zoek gegaan naar manieren om samen te werken. Ik hoop dat de eerder uitgesproken intenties tot samenwerking snel concreet worden, want dit zou veel voor Aruba kunnen betekenen.”

De eerste woorden van Leontien Kompier na ontvangst van het beeld waren dat ze zich zeer vereerd voelde. “Het is inderdaad een feit dat er vanaf het begin een goede klik was met het kabinetsteam van Aruba en dat er voor Venray de intentie was om tot concrete samenwerking te komen. Ik hoop dat mijn opvolger, de heer Michiel Uitdehaag, op dezelfde weg voortgaat. Ik ben bereid te kijken wat ik nog meer voor Aruba kan betekenen om de samenwerking met Nederland voort te zetten. Voor mij is dit het begin van een dialoog om te onderzoeken hoe we elkaar kunnen vinden en elkaar versterken. Ik sta klaar om mijn ervaring en kennis in te zetten om daarbij te helpen,” aldus Leontien Kompier, nadat zij door het kabinet van de Gevolmachtigde Minister was erkend als “Loyal Amity Envoy” voor Aruba.