Home Nieuws Succesvolle Ban Topa in Den Haag

Succesvolle Ban Topa in Den Haag

Nieuwsbericht

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister heeft een succesvolle bijeenkomst “Ban Topa” gehouden in de Haagse Hogeschool. Aanwezigen waren de Gevolmachtigde Minister van Aruba Ady Thijsen, de Minister van Financiën en Cultuur Xiomara Maduro, de Minister van Arbeid, Integratie en Energie Glenbert Croes en de directeur van het Kabinet van Aruba Joselin Croes. Daarnaast waren ook de directeur van DRH Omaira Lares en diverse directeuren van utiliteitsbedrijven uit Aruba.

Zo’n dertig studenten waren aanwezig op de bijeenkomst waarop Gevolmachtigde Minister Thijsen een toespraak hield waarin hij inging op zijn visie en beleid ten aanzien van het Kabinet van Aruba. In zijn toespraak verwoordde de minister zijn wens dat veel Arubaanse studenten na hun studie teruggaan naar hun geboorte-eiland. Vanwege de vergrijzing heeft Aruba de komende jaren veel arbeidskrachten nodig. Ook het feit dat binnenkort een aantal hotels in Aruba opengaat is de vraag naar personeel heel groot. ‘Als Kabinet van Aruba staan we klaar om jullie bij te staan en te ondersteunen. Waar we ook naar toe gaan en met wie wij ook spreken, willen wij alles in het werk stellen op jullie te helpen. Vandaar ook deze interactie. Wij hebben jullie nodig, jullie hebben ons nodig, maar vooral Aruba heeft jullie nodig. En dit allemaal op basis van vertrouwen. Wij willen zien dat Aruba vooruitgaat en dit eist samenwerking,’ aldus Minister Thijsen aan de studenten.

Vervolgens werd het programma voortgezet met een dialoogsessie waarbij de studenten een aantal vragen kregen waarop zij hun mening over konden geven op allerlei onderwerpen. Hierbij kwam naar voren vele ideeën, suggesties waar het Kabinet van Aruba kan blijven werken – samen met het ministerie van Onderwijs en Sport van Aruba – naar beleid om de ontwikkeling en het welzijn van de studenten verder te stimuleren.

De directeur van Departamento di Recurso Humano (DRH) Omaira Lares hield een toespraak waarin zei uitleg gaf over het personeelsbeleid van de Arubaanse overheid en wat dit inhoudt voor de studenten die terug willen naar Aruba.

De Minister van Financiën en Cultuur Xiomara Maduro hield een bevlogen toespraak over de positieve aspecten om terug te keren naar Aruba om te wonen en te werken en om op die manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Aruba.