Home Nieuws Minister Thijsen bij afscheidsreceptie van staatssecretaris Van Huffelen

Minister Thijsen bij afscheidsreceptie van staatssecretaris Van Huffelen

Nieuwsbericht

In de Nieuwe Kerk in Den Haag vond een afscheidsreceptie plaats voor Alexandra van Huffelen als Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering.

Bij deze gelegenheid bedankte Gevolmachtigde Minister, de heer Ady Thijsen, Alexandra van Huffelen voor de mooie samenwerking tijdens haar periode als Staatssecretaris. Ook bedankte Minister Thijsen Alexandra van Huffelen voor haar begrip en haar grote liefde en genegenheid voor het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden. De heer Thijsen wenste mevrouw Van Huffelen veel succes met alles wat zij na haar functie als Staatssecretaris zal ondernemen.

Tijdens het officiële programma werd een video vertoond met woorden van dank en waardering van de leiders van het Caribische deel van het Koninkrijk, waarin ook de minister-president van Aruba, mevrouw Evelyn Wever-Croes, een boodschap had voor Alexandra van Huffelen. Ook de premier van Aruba bedankte Staatssecretaris Van Huffelen voor de samenwerking tussen Nederland en Aruba.

In haar toespraak keek Alexandra van Huffelen terug op de tweeënhalf jaar dat zij deze functie bekleedde. Ze stond stil bij haar bezoeken aan en uitwisselingen met de leiders van het Caribische deel van het Koninkrijk. Ook besprak ze de werkzaamheden die zij heeft kunnen realiseren op de agenda van digitalisering. De bewindspersoon gaf aan dat er veel werk is verricht, maar dat door de val van het kabinet-Rutte IV helaas sommige projecten niet konden worden afgerond. Tot slot zei ze te hopen dat haar opvolger dezelfde weg zal volgen wat betreft de relaties binnen het Koninkrijk en digitalisering.

De receptie ging verder in een zeer gezellige sfeer met muziek van Juni Juliet.VanHuffelen_001VanHuffelen_003